✅ نقش زنان در مدیریت و رهبری کسب و کارها
درخشش و نقش زنان در مدیریت و هدایت سازمانها روز به روز بیشتر میشود. بدون شک این درخشش مدیون سطح آگاهی آنان نسبت به علوم مدیریتی است. تحقیقات نشان میدهد که آینده مدیریتی نیاز بیشتری به حضور زنان در کسب و کارهای نوین دارد. حتی امروزه شاهد رشد و گسترش حضور زنان در فعالیتهای مختلف اقتصادی و اجتماعی هستیم.
اگرچه موفقیت زنان از خانه تا مدیریت بینالملل را نمیتوان نادیده گرفت. اما همچنان چالشهای متعددی پیش روی اغلب زنان شاغل است. چالشهایی که تا حدی نقش زنان در مدیریت را محدود میکند. اما با اینحال روز به روز بر تعداد زنان کارآفرینی که برای رشد کسب و کارشان با تمام نیرو میجنگند، افزایش یافته است.
آیا شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که میخواهید کسب کارتان را هرچه زودتر راهاندازی کنید؟
میخواهید یکی از موفقترین زنان در کسب و کار شوید؟
مشتاق یادگیری مدیریت کسب و کار هستید؟
اما نمیدانید چطور و از کجا شروع کنید؟
پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با جزئیات بیشتری درباره نقش زنان در مدیریت آشنا شوید.
? ۵ چالش بزرگ زنان در کسب و کار
اجازه دهید رک و پوستکنده با شما صحبت کنیم. هر وقت برای استخدامی و مصاحبه کاری میروید، آماده چالشهای احتمالی باشید. چرا که نیمی از مصاحبه بیشتر مرتبط با پرسشهای چالشی است. از محدودیت سنی گرفته تا وضعیت تاهل، میزان ساعت کاری، ارائه ضمانت کاری به صورت چک و سفته و … . پس اگر از جمله زنان خوش شانس باشید، یقیناً تمایل به راهاندازی کسب و کار خودتان را خواهید داشت.
راهاندازی کسب و کار مستلزم شرکت در دوره مدیریت کسب و کار است. چون بدون مهارت، تخصص و دانش نمیتوانید در بازار امروز چشم بسته حرکت کنید. با شرکت در دوره مدیریت کسب و کار درصد موفقیت شما به عنوان یک کارآفرین تازهکار بسیار زیاد است.
با توجه به این توضیحات حالا سراغ ۵ چالش بزرگ زنان در کسب و کار میرویم. این ۵ چالش سد راه اغلب زنان موفق است. اما با این حال توانایی مدیریت زنان در مواجه با این چالشها بسیار تحسین برانگیز است.
۱. تبعیض جنسیتی در کسب و کار
سیاستهای کاری و قوانین بیشتر بر اساس مردسالاری پیادهسازی میشوند. درواقع هیچگونه حقوق مضاعفی برای شرایط بحرانی و سخت برای زنان شاغل در نظر گرفته نمیشود. فشارهای کاری، تبعیض جنسیتی، فضای نامطلوب محیط کار و … همه از جمله چالشهای موجود بر سر راه موفقیت زنان مدیر است. البته اگر کارآفرین باشید میتوانید فضای مناسب کسب و کارتان را با روحیهتان سازگار کنید. در غیر اینصورت باید پیرو قوانین پابرجا در سازمانهای دولتی و خصوصی باشید.
۲. عدم حمایت کافی از زنان در کسب و کار
راهاندازی یک کسب و کار موفق به تنهایی، کاری پُرریسک و دشوار است. بهخصوص در دنیای مردسالاری که بایستی تمام امور کسب و کار را به تنهایی و بدون هیچ حمایت اختصاصی راهاندازی کنید. در اینگونه موارد آقایان به دلیل داشتن ارتباطات کافی از تأمین بودجه گرفته تا حمایتهای عاطفی موفقتر عمل میکنند. اما زنان شاغل در این مسیر با مسائل ریز و درشتی مواجه هستند.
تنها راه گذر از این شاهراه افزایش مهارت و دانش تخصصی در مدیریت کسب و کار است. اگرچه کسب مهارت مستلزم هزینه و زمان است. اما اثربخشترین نتایج ممکن را به همراه دارد. موفقیت نقش زنان در مدیریت کسب و کار تا حد بسیار زیادی مبتنی بر راهکارهای مهارتی و تخصصی است.
۳. ایجاد تعادل بین کار و زندگی
ایجاد تعادل بین کار و زندگی برای زنان شاغلی که همسر و فرزند دارند، به یک چالش رایج تبدیل شده است. حجم بسیاری از مسئولیتهای ریز و درشت بر شانه زنان شاغل فشار مضاعف وارد میکند. هرچند که مدیریت زنان در بیشتر موارد بر این چالش هم غلبه کرده است. اما متأسفانه در برخی از موارد انتظارات ناشی از تعهدات شغلی، شخصی و خانوادگی باعث کنار گذاشته شدن کسب و کار میشود.
در این شرایط همکاری خانواده برای اهمیت موفقیت زنان مدیر بسیار مؤثر است. برخی از زنان شاغل توانایی مدیریت بین مسئولیتهای شغلی و خانوادگی را به راحتی دارند. البته این توانایی تا حد بسیار زیادی به مهارتهای مدیریت کسب و کار برمیگردد.
۴. بودجه و شرایط محدود
از جمله چالشهای زنان در کسب و کار، بودجه محدود است. پیدا کردن یک سرمایهگذار برای شروع تجارت، یک خوش شانسی بزرگ است. محاسبه هزینههای اصلی و جانبی جزء اولین مواردی است که به ذهن هر کارآفرینی میرسد. طبیعتاً با وجود نگرانیهای مالی نمیتوان به راحتی بر رشد کسب و کار متمرکز شد. بسیاری از کارافرینان برای راه اندازی کسب و کارشان مجبور هستند که خودشان بودجه داشته باشند. چرا که حمایتهای مالی نیازمند اسپانسر و سرمایهگذار است.
در نتیجه میتوان گفت بودجه، بزرگترین چالش تمام کسب و کارها است. بهخصوص برای شروع فعالیت زنان در کسب و کار که میخواهند به تنهایی موفق شوند. حتی دریافت وام برای زنان با محدودیتهایی همراه است. بسیاری از مؤسسات ترجیح میدهند که برای فعالیتهای بزرگ اقتصادی وام، اختصاص دهند. معمولاً وامهای اینچنینی بیشتر برای آقایان لحاظ میشود.
۵. ترس از عدم موفقیت در کسب و کار
راهاندازی هر کسب و کاری با ریسکهای زیادی همراه است. اغلب میتوان برخی از ریسکها را با توجه به نوع کسب و کار از قبل پیشبینی کرد. اما در برخی شرایط شما با ریسکهای غیرقابل پیشبینی هم مواجه میشوید.
در این شرایط توانایی مدیریت بحران و مدیریت ریسک حرف اول و آخر را میزند. توجه کنید که هیچ تضمینی برای موفقیت کسب و کار نیست. به همین دلیل کسب و کارهای نوپا باید تا حد امکان از مهارت و دانش تخصصی برخوردار باشند.
در غیر اینصورت ترس از شکست به مراتب از خود شکست مخربتر است. با وجود آگاهی و شناخت چالشها و توانایی مدیریت بحران، درصد شکست و ضررهای احتمالی تا حد امکان کاهش مییابد.
? راهکارهای حل چالشهای زنان در کسب و کار
از جمله راهکارهای مؤثر برای کاهش چالشهای موجود برای مدیریت زنان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شرکت در دوره مدیریت کسب و کار
- ارتقاء مهارتهای تخصصی در حوزههای مدیریتی
- یادگیری مدیریت بحران، مدیریت ریسک و مدیریت زمان
- افزایش ارتباطات مؤثر با کارآفرینان موفق زیر سایه دوره مدیریت کسب و کار
- دسترسی به اطلاعات کاربردی و مدیریتی
? تأثیر مثبت حضور زنان در سطوح مدیریتی
نقش زنان در مدیریت و ارتباط آن با تقویت الگوهای مثبت زنانه اثبات شده است. محکم شدن جایگاه حرفهای زنان در کسب و کار بیبروبرگرد، بر مهارتها و دانش تخصصی مبتنی است. به طوری که بدون دانش حرفهای، احتمال ضررهای جانبی و حتی ورشکستگی اجتنابناپذیر است.
کسب مشاغل مدیریتی در مقابل تمام چالشهای ذکر شده، موفقیتی بزرگ و بیهمتا است. چرا که میتوان به وضوح شاهد معیارهای نابرابر، دستمزدهای نابرابر و فرصتهای نابرابر برای استخدامی زنان در پستهای مدیریتی بود. به همین جهت تنها راهکار قابل دسترس، ارتقاء مهارتهای تخصصی و حرفهای است. بدین ترتیب موفقیت زنان مدیر با بهبود وضعیت و رشد اجتماعی آنان امکانپذیر خواهد بود.
✅ جمعبندی
در این مطلب به نقش زنان در مدیریت، چالشها و راهکارهای موجود پرداختیم. بیتردید نقش زنان در پستهای مدیریتی بسیار مؤثر و قابل توجه است. هرچند که راهاندازی کسب و کار در بسیاری از موارد با یک سری محدودیتها همراه میباشد.
راهاندازی کسب و کار را نمیتوان با بلیت بختآزمایی یکسان دانست. شانس و اقبال در موفقیت کسب و کار جایی ندارد. اگر بر این تصور هستید که شانس در موفقیت کسب و کار به کمکتان میآید، پس چرا در حال خواندن این محتوا هستید! حرفهایها به مدیریت زمان، مدیریت بحران، مدیریت سرمایهگذاری و به طور کلی به مدیریت کسب و کار متکی هستند.
بنابراین اگر میخواهید در کسب و کارتان حرفهای شوید باید رفتار حرفهای داشته باشید. شرکت در تخصصیترین دوره کسب و کار برای موفقیت مدیریت زنان پیشنهاد ما به شماست.
دیدگاهتان را بنویسید