✅ مدیریت بازرگانی چیست و چه تفاوتی با MBA دارد؟

مدیریت بازرگانی یا (MBA)مدیریت کسب و کار! دو شاخه پر طرفدار از دوره مدیریت که توجه بسیاری از علاقمندان را به خود جلب کرده است.
برخی از افراد دوره مدیریت بازرگانی را با مدیریت کسب و کار یا MBA یکسان تصور میکنند. در صورتی که تفاوت ام بی ای با مدیریت بازرگانی از زمین تا آسمان است.
البته نمیتوان منکر این موضوع شد که هر دو دوره دارای هدفهای مشترکی هستند.
درواقع هدف هر دو پولسازی و درآمدزایی است.
اگر میخواهید در هر دو دوره چه بازرگانی و چه MBA به ارزش آفرینی برسید باید دانش مدیریتی خود را چند برابر کنید.
در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با جزئیات مرتبط با مدیریت بازرگانی و تفاوت آن با MBA آشنا شوید.
در ادامه میخوانید:
- مدیریت بازرگانی یا مدیریت ام بی ای کدام بهتر است؟
- مدیریت بازرگانی چیست؟
- مدیریت کسب و کار چیست؟
- تفاوت مدیریت کسب و کار با مدیریت بازرگانی؟
✅ مدیریت بازرگانی یا مدیریت ام بی ای کدام بهتر است؟
یکی از پرسشهای رایج افراد علاقمند به دورههای مدیریت این است:
👈که تفاوت ام بی ای با مدیریت بازرگانی چیست؟
👈یا مدیریت کسب و کار بهتره یا مدیریت بازرگانی؟
در پاسخ به این افراد باید بگوییم انتخاب هر یک از رشتهها تا حد بسیار زیادی به علاقه و تواناییهای شما مرتبط است. درواقع باید مهارتها و سطح تواناییهای خود را نسبت به هر شاخه محک بزنید تا به هدف پولسازی برسید.
اگر علاقهمند به تحلیل داده و استراتژیگذاری هستید، ام بی ای مناسب ترین گزینه برای شما می باشد.
همچنین، اگر تمرکز بر مدیریت عملیات تجاری و بازاریابی دارید، مدیریت بازرگانی میتواند برای شما مناسب باشد.
در نهایت، تصمیم نهایی در انتخاب رشته به تواناییها، مهارتها، و علاقههای شما بستگی دارد. استخدام، مسیر شغلی، و موفقیت در آینده به انتخاب صحیح شما بستگی دارد.

✅ مدیریت بازرگانی چیست؟
مدیریت بازرگانی همانطور که از نامش مشخص است از شما یک بیزینس من و یا بیزینس وومن میسازد. اگر میخواهید وارد این راه پر پیچ و خم شوید باید خودتان را از همین حالا آماده کنید. چون چالش های متعددی بر سر راه شما خواهد بود که باید از عهده این موانع برآیید. اگر فرد چالشپذیری هستید، پس این گوی و این میدان!
✅ چه مهارتهایی برای مدیریت بازرگانی مورد نیاز است؟
اگر در اول راه هستید و چیز زیادی از مدیریت بازرگانی نمیدانید، باید بگوییم که از همین حالا خودتان را به شناسایی نیاز بازار، افزایش توانایی و مهارتهای بازاریابی مجهز کنید. آنچه که برای موفقیت در مدیریت بازرگانی به آن نیاز دارید، مهارتهای تیمسازی، تعاملات اجتماعی و برخورداری از روابط عمومی بالا است.
از دیگر مهارتهای موفقیت در رشته مدیریت بازرگانی میتوان به تسلط کافی به امور تجاری، توانایی مدیریت و رهبری همراه با دانش فناوری اشاره کرد.

✅ آیا مدیریت بازرگانی برای شما مناسب است؟
تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی بیشتر مناسب افراد فعال و پرتکاپو با روحیه رهبری است. درواقع توانایی حل مسأله و گذر از چالشهای مختلف مدیریتی از جمله ویژگیهای برجسته مدیران بازرگانی است. آشنایی با مسائل اقتصادی، خلاقیت، هوش تجاری و تحلیل مسائل مالی از دیگر امتیازهایی است که فرد بایستی داشته باشد.
به عنوان یک بازرگان وظیفه دارید اولین گامها را درست بردارید چون نمیتوانید شرکت ارزشمندی را روی پایههای سست بنا کنید. پس ناچار به گذراندن دوره مدیریت بازرگانی هستید.
افرادی که توانایی روبرو شدن با مشکلات اقتصادی و تجاری را دارند آماده ارائه راه حلهای بکر و ناب تجاری هستند.
✅ بازار کار مدیریت بازرگانی
پیش از این گفتیم که اگر آماده سر و کله زدن با امور تجاری و بازرگانی هستید، این رشته مختص به شماست.
شما پس از فارغ التحصیلی در این رشته میتوانید به عنوان مدیر امور بازرگانی در شرکتها و سازمانهای مختلف آماده به کار شوید. همچنین سایر موقعیتهای شغلی نظیر تحلیلگر امور مالی، مدیر بازاریابی و مدیر فروش در انتظار شماست.
وظایف یک مدیر بازاریابی شامل بررسی عملکرد سازمانی در بخش فروش، پیادهسازی برنامههای استراتژیک، سیاستهای سازمانی برای افزایش فروش و تدوین برنامههای اجرایی میشود.
✅ مدیریت کسب و کار چیست؟
مدیریت کسب و کار یا Master of Business Administration که در اصطلاح MBA گفته میشود. مدیریت کسب و کار را میتوان از جمله کاربردیترین دورههای مدیریت دانست.
بی برو برگرد موفقیت در رشته MBA مستلزم دانش مدیریتی است. برای تقویت مدیریت کسب و کار، شرکت در دوره ام بی ای به صورت آموزش آزاد مهارتی توصیه میشود.

✅ چه مهارتهای برای مدیریت کسب و کار مورد نیاز است؟
قابل ذکر است که موفقیت در هر دو حوزه در مدیریت بازرگانی و مدیریت کسب و کار، مستلزم آشنایی با به یک سری فوت و فنهای مدیریتی است. در غیر اینصورت به سرعت از بازار کار حذف خواهید شد.
استفاده از آموزشها در هر دو حوزه به دو روش بدون کنکور و با کنکور به راحتی امکانپذیر است. منتهای مراتب برای قبولی در دانشگاه شما باید نمره حد قبولی در کنکور را کسب کنید. اما شرکت در مؤسسههای آموزش آزاد بدون کنکور برای تمام علاقمندان امکانپذیر است.
✅ آیا مدیریت کسب و کار برای شما مناسب است؟
رشته ام بی ای یا مدیریت کسب و کار جزء یکی از حوزههای مدیریتی پر تقاظا محسوب میشود.
آن دسته از افرادی که مستعد رهبری، کنترل و نظارت بر امور اجرایی هستند میتوانند به موفقیتهای چشمگیری در این حوزه برسند.

✅ بازار کار مدیریت کسب و کار
فارغالتحصیلان دوره کسب و کار به مدیران اجرایی تبدیل میشوند. نظارت امور اجرایی و ارزیابی روند عملکرد کارکنان از جمله وظایف مدیران کسب و کار است. مدیریت کسب و کار یا ام بی ای از بازار کار بسیار قابل قبولی برخوردار است. درواقع به نوعی تمامی طیفهای حوزه مدیریتی را در بر میگیرد.
با پیشبرد دانش و مهارت هایتان در حوزه مدیریت MBA به راهی پرافتخار برای آینده خود هدایت شوید.
✅ تفاوت مدیریت کسب و کار با مدیریت بازرگانی؟
هر یک از دورههای مدیریت دارای ویژگیها و مزایای مختص به خود میباشد. تفاوت ام بی ای با مدیریت بازرگانی به چند پارامتر اصلی خلاصه میشود.
این پارامترها شامل موارد زیر است:
- مدیریت بازرگانی دارای رویکرد گسترده و کلینگر است. در حالی که مدیریت ام بی ای دیدگاه تخصصیتر و محدودتری را شامل میشود.
- دوره مدیریت بازرگانی بیشتر به مسائل تجاری و مدیریتی میپردازد. اما در دوره مدیریت کسب و کار ما با مسائل اجرایی و نظارت سروکار داریم.
- یک مدیر کسب و کار وظیفه مدیریت و نظارت بر تمامی امور سازمان و کارکنان را بر عهده دارد. اما یک مدیر بازرگانی فقط موظف به مدیریت بر عملکردهای درون سازمانی است.
- تعامل بین سازمان و دنیای تجارت نقطه تمرکز یک مدیر بازرگانی است. در حالی که مدیران کسب و کار فقط بر روی امور داخلی شرکت متمرکز هستند.
- عملکرد مدیریت بازرگانی غالباً در سازمانهای بزرگ است. در حالی که ما عملکرد مدیریت کسب و کار را بیشتر در حوزههای کاری کوچک شاهد هستیم.
در هر دو دوره بازرگانی و MBA با گذراندن دورههای تخصصی به یک حرفهای تبدیل میشوید و در بازار کاری میتوانید بدرخشید.
📢 جمعبندی
با توجه به توضیحات گفته شده شرکت در هر دو دوره بازرگانی و کسب و کار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. چرا که بدون دانش مدیریتی نمیتوان گوی سبقت را از سایر رقبا برد. دوره بازرگانی و دوره ام بی ای هر دو دارای گرایشهای مختص به خود میباشند که میتوان بر اساس سطح سلیقه و تواناییها، از مزایای این دورهها بهرهمند شد. در این مطلب تفاوت ام بی ای با دوره بازرگانی به خوبی مورد بررسی قرار گرفت.
اگر تمایل به مدیریت و رهبری تیمهای بزرگ با مسئولیتهای بیشتر هستید، بدون شک انتخاب دوره مدیریت بازرگانی از شما یک حرفهای میسازد. در مقابل هدایت و مدیریت تیمهای کوچکتر و البته با سطح تخصصی بالا، دانش مرتبط با مدیریت کسب و کار را میطلبد. در مجموع هر دو دوره از بازار کار عالی و پر درآمد برخوردار است.
اگر مشتاق ورود به دنیای پر شتاب مدیریت و پولسازی هستید، از همینجا شروع کنید.
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالییی بهترینید شما
چه عکسای جالبی داشتید من بیشتر جذب عکساتون شدم😂👌
سلامت باشید، برای لذت بردن شما از محتوا نهایت تلاشمون رو میکنیم.